Åpningstider
Man-Fre 09-18
Ring/SMS
45 900 300

Apple planlegger å lansere en helt ny iPad-type i år, skal vi tro de siste hintene fra den nyeste iOS-oppdateringen, iOS 11.3.

Utviklere fikk tilgang til iOS 11.3 allerede denne uken, og som vanlig med nye oppdateringer kommer det en smørbrødliste av små forbedringer og endringer. Men i tillegg til de synlige endringene har det også blitt oppdaget referanser til en «Modern iPad» i kildekoden til operativsystemet, oppdaget av Filipe Espósito fra iHelpBR.

 

Stadig flere hint tyder på ansiktsgjenkjenning

Dette er ekstra interessant siden iPhone X ble referert til i tidligere kildekode som «Modern iPhone». Derfor er det mange nå som spekulerer i om at Apple planlegger å bruke den samme ansiktsgjenkjenningsteknologien i iPhone X på deres nye nettbrett også.

 

Funnet i iOS 11.3 underbygger også en artikkel fra Bloomberg publisert i fjor, hvor de skrev at Apple jobbet med en ny iPad som erstattet hjemknappen med en ansiktsscanner.

Skal vi tro ryktene vil den nye iPaden få en skjerm på omtrent 10,5 tommer, som dagens iPad Pro, og ha smalere rammer. Det blir imidlertid neppe snakk om en tilnærmet kantløs OLED-skjerm, slik iPhone X har.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reddit-brukeren Carlos Guerra tok et bilde av en iPad Pro 10.5 og endret litt skjermstørrelsen for å få et inntrykk av hvordan «Modern iPad» kan bli.Illustrasjon: Carlos Guerra

Når kommer den?

Spørsmålet som gjenstår er når den nye iPaden skal lanseres. Tidligere år har Apple hatt mindre lanseringer rundt mars måned (for eksempel iPhone SE som ble vist frem og sluppet i mars 2016).

Hvis ikke iPaden kommer da, kan det hende Apple venter til utviklerkonferansen WWDC i juni. I fjor avslørte de sine nye iPad Pro-modeller i tillegg til smarthøyttaleren HomePod og iMac Pro, og det er ikke utenkelig at en splitter ny iPad-modell vil være selskapets nye trekkplaster i år.

Leave Comments

*Required Field
*
*
*