Åpningstider
Man-Fre 09-18
Ring/SMS
45 900 300

Full forvirring internt i Apple Norge om batteribytte-policy

Hvem gjelder prisen på 299 kroner egentlig for?

 

Etter det ble avslørt at Apple gjør eldre iPhoner med gammelt batteri tregere med vilje har selskapet tilbudt batteribytte til en lavere pris.

Steinar Ottebergsen var en av de som ville bytte batteriet i mobilen sin, en iPhone 6s, og kontaktet derfor Apple. Som vi har skrevet om tidligere har Apple sagt at de skal bytte batterier på mobiler nyere enn iPhone 6 til bare 299 kroner, pluss frakt.

Men så lett var det visst ikke:

Steinar Ottebergsen ble fortalt av Apples serviceverksted, på to forskjellige tidspunkt, at de ikke ville bytte batteriet i iPhonen hans. Grunnen var at den ikke var kjøpt på Apple.no.  Foto: Privat

– Jeg kontaktet Apple og fikk beskjed at de ikke kunne bytte batteriet på telefonen min siden den ikke var kjøpt i nettbutikken til Apple, forklarer Ottebergsen til Tek.no.

Mobilen var kjøpt via Telehuset på Fornebu, og burde dermed ikke hindre ham fra å få batteriet byttet hos Apple. Men i stedet for å ta den inn, foreslo de heller at han skulle kontakte et annet verksted.

Han gikk til Eplehuset og fortalte historien sin, og fikk bekreftet at Apple gjennomfører batteribyttet billigere enn dem selv.  De mente at det Apple hadde fortalt var feil, og foreslo at Ottebergsen burde kontakte dem igjen.

Nytt forsøk, samme svar.

– Da sa de nok en gang at de ikke ville ta inn telefonen min for å bytte batteri, siden den ikke er kjøpt via Apples nettbutikk.

Apple sier én ting, men gjør noe annet

Lignende historier som Ottebergsens har vi hørt fra flere av leserne våre nå, og i alle tilfeller har de kjøpt iPhonene sine i Norge, men ikke via Apple.no.

Så da er det store spørsmålet: Gjelder Apples batteripriser bare for dem som har kjøpt en iPhone direkte på Apples nettsider?

I all kommunikasjon vi har hatt med Apple har det blitt gitt inntrykk av at alle iPhoner nyere enn iPhone 6 er kvalifisert for batteribytte hos dem til 299 kroner. Uansett om de er kjøpt direkte via Apples nettbutikk, en operatør eller en vanlig butikk.

Vi kontakter Apple for en oppklaring, eller i det minste en kommentar, og vi får nok en gang høre samme regla: Apple opplyser at prisreduksjonen gjelder alle kvalifiserte iPhone 6-modeller eller nyere, uavhengig av hvor enheten er kjøpt.

Men det er fra offisielt hold, så hva med serviceavdelingen selv?

Vi trykket oss igjennom stegene på Apples servicesider, og ba om å bli oppringt av servicesenteret. Vi identifiserte oss naturligvis som journalister hos Tek.no umiddelbart, og forklarte situasjonen:

Apple har bekreftet overfor Tek.no at batteribytteprisen på 299 kroner gjelder alle mobiler nyere enn iPhone 6, uansett hvor du har kjøpt mobilen. Samtidig har vi hørt fra flere av leserne våre at de blir nektet bytte, fordi de ikke har handlet mobilen hos Apple.no. Hva er egentlig kravet? 

Da får vi bekreftet antagelsen vår. Apples serviceperson mente at man må ha kjøpt mobilen hos Apple.no for å kunne få byttet batteriet i mobilen sin hos dem. Hvis ikke blir man henvist til servicesteder knyttet til kjøpestedet. Det var policy.

Det virker rett og slett som Apple Norge har interne kommunikasjonsproblemer.

Serviceavdelingen som tar hånd om kundehenvendelser har blitt fortalt at de skal nekte service til de som ikke har handlet hos Apple.no, mens de offisielt sier det motsatte: Alle skal få batteribytte til 299 kroner hos Apple.

Vi jobber nå for å få et klart svar fra Apple, og hva de har tenkt til å gjøre fremover.

Vil det være den offisielle policyen som blir gjeldende, eller den som blir praktisert av serviceverkstedet?

Dette bør du gjøre hvis mobilen din har gammelt batteri:

Leave Comments

*Required Field
*
*
*